Забележителности

Четири Европейски столици, Виена, Братислава, Будапеща и Белград, много по-малки градове и села са разположени по бреговете на Дунав. Реката прекосява 8 европейски държави, всяка от които е създала и изградила уникални места около нея. Дунав може да предложи много и всичко зависи от маршрута, които сте избрали. Колкото по дълъг е той, толкова повече ще видите и преживеете, но дори и 15-минутна разходка с лодка няма да ви разочарова. 
Дунав е огромна, дълга и мощна река, чийто брегове силно се различават. На места реката е широка повече от 2, 3 и дори 4 километра. Язовири, следват ждрела, острови, полегати и стръмни скалисти брегове, зелени гори и между тях мостове, крепости, замъци, църкви, манастири, скулптури, паметници и др забележителности.
Веднъж качили се на лодка ще осъзнаете, че самата река е най-голямата туристическа атракция. Сезонът и времето не са фактор, реката винаги ще ви накара да се отпуснете. Кораби, лодки, рибари, реката винаги носи нещо. Различни видове птици, риби, животни, дървета, всичко е въпрос на посока и разстояние и няма грешен избор. 

Крепост Баба Вида
Девственият остров
Железни врата
Скулптурата на Цар Децебал